hemofilia.cat Castellano
 
fundació    
associació
hemofília
agermanament
jornades d'actualització
infeccions
esplai
publicacions
videos ACH
psicologia
direccions - links
història Catalunya
Factor, nivell óptim, vida i tractament
Registre del factor administrat
Elaboració de projectes
Manual bàsic
Congrés Mundial d'Hemofília
Inseminació sense risc
Informació per assistir a les colònies
Informació per assitir a l'esquí
Programa per organitzar colònies
Hospitals que tracten hemofília
Hospitals que tracten hemofília en Europa
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació
 
Servei de psicologia
Presentació del servei

Assistència i serveis

Recerca-Publicacions
Atenció específica per a persones amb virus VIH i VHC

Als anys 80,  moltes persones afectades de coagulopatia van resultar infectades de virus com el VIH i el VHC per via del tractament farmacològic de la coagulopatia. La particularitat de la forma de contagi, la realitat de la mort, la lluita per la supervivència, els nombrosos dols per familiars i companys que no van superar les infeccions, han deixat una impromta en el col·lectiu i en cada persona afectada i els seus familiars.

Com en el cas d’una coagulopatia, ser seropositiu és una condició a la vida que cada persona afectada es veu obligada a assumir. Es tracta, per una banda, de viure, de vegades amb els símptomes, i sempre, amb les exigències que aquesta condició comporta. Per altre, cal tenir present que es tracta d’infeccions virals que comporten un risc seriós, i que, en conseqüència, estan carregades de valor emocional per a cada persona i subratllen la incertesa i la fragilitat de la vida. Aquest sentiment d’incertesa es troba al cor de moltes de les manifestacions de malestar emocional i de les dificultats vitals que pateixen les persones que viuen amb una infecció, ja prenguin la forma de depressió, angoixa o pors.

Les diferents intervencions i programes que es realitzen al servei tenen especialment en compte a les persones del col·lectiu que viuen avui amb VIH i/o VHC. Es reben consultes i es realitzen tractaments individuals a la seu de l’ACH, així com es visita a les persones ingressades. Al llarg del temps, s’han dissenyat diferents tipus d’intervenció i actuacions, com ara els grups per a afectats o els materials de divulgació.

Cada any l’ACH col·labora al dia mundial de la sida, l’1 de desembre, impulsant alguna proposta. Any darrera any s’han publicat materials de difusió, díptics informatius, o calendaris, entre altres iniciatives.

Per la seva naturalesa complexa i per l’incidència que les malalties infeccioses tenen al nostre col·lectiu, l’equip de psicologia realitza un formació continuada en aquest àmbit, participant a diferents grups de treball, així com a congressos i jornades.

A la secció (específica)trobarà més informació sobre les implicacions de viure amb VIH.

A la secció (específica) trobarà més informació sobre les implicacions de viure amb VHC.

previous next
up
 
    Fundació Privada Catalana de l'Hemofília
Inscrita en el Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya el 22.11.91
Classificada com a Fundació benéfica del tipus assistencial
Via Laietana, 57 1º 1ª 08003-BARCELONA
Tel: 0034/93 301 40 44 Fax: 0034/93 412 34  67 
Copyright Fundació Privada Catalana de l´Hemofília