hemofilia.cat Castellano
Hemofilia, Hemophilia
 
fundació    
associació
hemofília
agermanament
jornades d'actualització
infeccions
esplai
publicacions
videos ACH
psicologia
direccions - links
història Catalunya
Factor, nivell óptim, vida i tractament
Registre del factor administrat
Elaboració de projectes
Manual bàsic
Congrés Mundial d'Hemofília
Inseminació sense risc
Informació per assistir a les colònies
Informació per assitir a l'esquí
Programa per organitzar colònies
Hospitals que tracten hemofília
Hospitals que tracten hemofília en Europa
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació
 
responsables colònies foto grup esquí dietes colònies
informació esquí fotos esquí programa colònies
inscripció esquí foto grup colònies historia de l'Esplai
informació colònies fotos colònies inscripció colònies
informació casa colònies    
Comentari


Aquest cap de setmana hem pogut gaudir de l'activitat més extraordinària del hivern: la sortida per a practicar esquí de fons amb els infants i joves hemofílics de l'Associació.

Enguany hem tingut molta sort perquè a les pistes on acostumem a anar, a Cerdanya, Font Romeu Le Calme, hi havia molta neu.

Aquesta estació ens agrada especialment perquè és molt familiar, les persones que la dirigeixen són molt agradables i els monitors que ensenyen als nostres infants a esquiar han rebut formació abans sobre el que implica l'hemofília i el que cal tenir en compte en aquests nens. Si repetim cada any és perquè aquí hem trobat professionals sensibles amb ganes de transmetre als infants el sentiment de què fer esport és possible i si es fa en contacte amb la natura el guany és doble. No cal estar pensant sempre en jugar a futbol...., es poden fer altres activitats com practicar esquí de fons per la muntanya, fer excursions amb raquetes de neu, etc.

El dissabte ens va fer un dia preciós amb molt de sol però una mica de vent i el diumenge ens va nevar tot el matí. Però contràriament al que podíem esperar no vam passar gens de fred perquè tot i que nevava diumenge no feia gens de vent i era gustós esquiar sota els flocs de neu. Els nens van gaudir de valent, no només esquiant sinó també fent jocs a la neu.

Vam dividir els participants en funció de l'edat en tres grups. Dels petits només un havia vingut a la neu l'any passat, per a la resta era la seva primera experiència, la primera vegada que veien la neu i esquiaven. I tots, excepte una nena, eren hemofílics, tenim cantera!

Els mitjans ja eren uns veterans. Tots, tant nens com nenes, es coneixien o bé d'haver participat en anteriors esquiades o bé de les colònies d'estiu. El seu monitor els va cansar de debò!  I la cara de satisfacció amb a la que arribaven a l'autocar on tots els esperàvem, no té preu.

I què voleu que us expliqui dels grans… aquest any la majoria eren nenes que venen des de petites amb nosaltres, no són hemofíliques però han fet d' aquesta casa, també casa seva. Aconseguir aquest sentiment d' integració, de solidaritat, de compromís, d' amistat i que vulguin venir cada any amb nosaltres, ens reconforta.   

Com els últims anys ens hem allotjat a l'alberg “La bruna”, la veritat és que també hem estat molt bé, si no el coneixeu us animem a pujar algun cap de setmana. És fantàstic per anar amb nens i està equipat per gaudir dels temps lliures amb sala de jocs infantils, taules de billar, futbolin, pantalla gegant on vam veure el barça i música disco per les nits!  

D' altra banda, comentar que l'hemofília no va suposar cap problema, les nostres activitats sempre es fan sota supervisió sanitària i vam administrar el factor a tots els infants que portaven pautada la profilaxi des de casa. Durant el cap de setmana no es va produir cap episodi hemorràgic traumàtic.

En definitiva, ens ho vam passar molt bé, i com a testimoni podeu veure un recull de fotos a la nostra pàgina web.

Esplai de l' ACH

up
 
    Fundació Privada Catalana de l'Hemofília
Inscrita en el Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya el 22.11.91
Classificada com a Fundació benéfica del tipus assistencial
Via Laietana, 57 1º 1ª 08003-BARCELONA
Tel: 0034/93 301 40 44 Fax: 0034/93 412 34  67 
Copyright Fundació Privada Catalana de l´Hemofília